ŞANLIURFA / BOZOVA - Bozova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuzun bünyesinde bulunan uygulama anaokulu öğrencileri için Çocuk Gelişimi alanındaki öğrencilerimiz çeşitli gösteriler hazırlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladılar.

Emeği geçen tüm öğretme ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Eğitim hayatımızın vazgeçilmezi kitaplarla olan dostluğumuzu canlı tutarak öğrencilerimize de bu sevgiyi aşılamanın önemini bir kez daha anımsatıyor, okuma sevginizin hiç eksilmemesi dileği ile 25 - 31 Mart Kütüphane Haftası'nı kutluyoruz.

Okulumuz öğrencilerinin tiyatro gösterisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda 9 ve 10. sınıfların katılımıyla Mehmet Akif ve İstiklal Marşı konulu bilgi yarışması yapıldı. Yarışmada ilk üçe giren sınıflarımıza ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Bozova İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları tarafından okulumuz öğrencilerine çeşitli konular hakkında bilgilendirme semineri verildi. Bu verimli çalışma için Bozova İlçe Sağlık Müdürlüğüne ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Mrt

" Dünya Pi Günü" okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Pi Günü, ünlü matematik sabiti π sayısının anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart tarihinde bir çok matematik tutkunu tarafından kutlanmaktadır.

Okulumuz matematik zümresi tarafından Dünya Pi günü kapsamında Pano oluşturuldu. Öğrencilere pi sayısı ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Pi sayısının kullanımı konusunda örneklerle pekiştirmeler yapıldı. Farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimizle çeşitli etkinlikler yapıldı.

Matematik zümresi öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 9/C sınıfımızla BİGEP kapsamında çevre farkındalığını geliştirme çalışmaları adına Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Mehmet Salih Akcan bahçemizdeki ağaçlarımızı budamıştır. Kendisine ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Budanmayan ağaç ölmeye mahkûmdur.

Şbt

Şanlıurfa Valiliği tarafından Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında okulumuz 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik TYT deneme sınavı yapılmıştıır.

Şbt

Dünyanın en eski ve zengin dillerinden biri olup içerdiği kültürel, edebî ve tarihî unsurlarla millî kimliğimizin ana sütunlarından biri olarak varlığını sürdüren Türkçenin geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz arasında doğru, anlaşılır ve etkili şekilde kullanımını yaygınlaştırmak ve öğrencilerimizi dilimizin zenginliklerini tanımaya teşvik etmek amacıyla öğrencilerimizin Dîvânu Lugâti't-Türk hakkında araştırma yapmaları sağlanmış ve okul panomuzda yer verilmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Bozova ilçe kızılay temsilciliği tarafından Bigep projesi  kapsamında 50 öğrencimizin yks sınavına hazırlanlamarı için ücretsiz online eğitim üyeliği verildi.

Şbt

Bigep Komisyon üyelerimiz ile öğrencilerimizi akademik başarı yönünden nasıl daha iyi seviyelere taşıyabileceğimiz ve sosyal becerilerini geliştirmek adına ne gibi çalışmalar yapabileceğimize dair toplantı yapıldı.

Şbt

Okulumuzda Miraç Kandili dolayısıyla öğrencilerimiz şeker dağıttı. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bozova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak tüm İslam aleminin Miraç Kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Şbt

BİGEP kapsamında Bozova ilçemizin Sayın Kaymakamı Halil İbrahim YEŞİLYURT okulumuzdaki 25 öğrenciye ve okulumuz kütüphanesine kitap hediye etmiştir. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.